Een nieuwe auto voor je onderneming? Hier moet je op letten!

Een nieuwe of gebruikte auto voor je onderneming? Hier moet je op letten!

sarah-brown-3eg3iuq-3gq-unsplash

Een auto leasen voor je onderneming?

Ben je net een eigen onderneming begonnen en sta je op het punt om je ambities waar te maken? Heb je een bedrijfsauto nodig om je onderneming te kunnen runnen, maar heb je geen financiale ruimte? Als startende ondernemer heb je vaak niet direct de financiële middelen voor de aanschaf van een bedrijfswagen tot je beschikking en dat begrijpen wij! Het maakt voor Autofinancier Nederland daarom niet uit dat je een startende ondernemer of zzp'er bent. Het aanvragen van een zakelijke financiering voor een startende onderneming is bij ons heel eenvoudig en ook mogelijk zonder het tonen van jaarcijfers! Wij zijn voldoende andere manieren om je kredietwaardigheid te testen. Wanneer je een auto wil leasen voor je onderneming zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Dit zijn de belangrijkste vragen die je jezelf moet stellen.

1. Wil ik een occasion leasen of ga ik voor een nieuwe auto?

Bij financial lease voor startende ondernemers en zzp'er wordt er wel altijd extra goed gekeken naar de hoogte van de financiering en de dekking van het onderpand. In de regel gaan voertuigen tot een investeringswaarde van € 15.000,- vrijwel altijd goed zonder een aanbetaling. De btw geeft dan al dekking genoeg. Bij een investeringswaarde tussen de € 15.000,- en € 25.000,- moet er toch een hogere dekking zijn en zal er vaak naast de btw ook een aanbetaling van enkele procenten gevraagd worden. De hoogte is daarbij dan ook weer afhankelijk van de leeftijd van de auto. 

Je keuze is gevallen op het leasen van een auto, maar je weet nog niet of je voor een nieuwe of tweedehands auto moet gaan. Bij ons kun je een nieuwe óf zeer jonge occasion leasen waardoor je wel beschikt over betrouwbare mobiliteit. Natuurlijk kan je ook gaan voor een nieuwe bedrijfsauto, wanneer je bijvoorbeeld jouw privé auto wil inruilen en deze als aanbetaling wilt doen. 

2. Welke afstanden ga ik afleggen en met welke brandstof?

Heb je een bedrijfswagen nodig, omdat je klanten door heel Nederland moet bezoeken? Dan is het verstandig dat je voor een comfortable auto kiest, waarmee je met gemak lange ritte kunt maken. Tijdens een kort ritje naar een klant merk je misschien niet dat je stoel niet zo fijn zit, maar zodra je langer dan 3 uur onderweg bent is een ergonomische stoel wel fijn. Bij het maken van een keuze voor een auto doe je er verstandig aan om te kijken naar welke ritten je met de auto maakt. Moet je lange afstanden afleggen voor je onderneming? Kijk dan naar een lease auto die daarvoor geschikt is en comfortbal rijdt. 

Wanneer je lange afstanden maakt is het ook verstandig om te kijken op welke brandstof je het beste kan rijden. Diesel is goedkoper dan benzine, maar je betaalt daarentegen wel weer meer wegenbelasting. Het aantal kilometers speelt dus een belangrijke rol. Ben je veel onderweg voor je onderneming en maakt je daarbij voornamelijk lange ritten? Dan is wellicht diesel de meest voordelige keuze. Voor korte ritten kan je beter voor een benzine auto kiezen, daarnaast is benzine ook wat mileuvriendelijker dan diesel wanneer je veel in de stad te vinden bent. 

3. Wil ik een elektrische auto rijden?

Elektrisch rijden wordt steeds populairder in Nederland. Elektrisch rijden is beter voor het mileu, maar wanneer je lange ritten maakt is elektrisch rijden wellicht minder interessant. Elektrische auto's hebben vaak een actieradius van zo'n 200km, daarna moet de auto weer worden opgeladen. Wanneer je een lange afstand moet rijden is dat minder handig. Heb je klanten in de buurt, dan is elektrisch rijden een slimme keuze.