Hyundai roept de Kona Electric terug

Hyundai roept de Kona Electric terug wegens kans op brandgevaar

hyundai-kona-electric-july2018-23-exterior

10/08/2020

Terugroepactie Kona Electric

Op vrijdag 16 oktober start Hyundai een terugroepactie voor de Hyundai Kona Electric. De Zuid-Koreaanse ministerie van Transport maakte vandaag bekend dat er een mogelijke productiefout in de batterijen zit. Er zijn dertien incidenten bekend waarbij er sprake was van brand. In totaal zou het gaan om zo'n 25.564 exemplaren die gebouwd zijn tussen 2017 en 2020. 

Productiefout?

Hyundai denkt dat er een productiefout in de batterijen, waardoor er kortsluiting kan worden veroorzaakt. Bij de terugroepactie zal Hyundai een software-update uitvoeren en waar nodig is de batterijen vervangen. De Batterijfabrikant LG Chem, levert de batterijen voor de Hyundai Kona Electric. De fabrikant zegt dat de oorzaak nog onbekend is en dat er een experiment is uitgevoerd die niet leidde tot brand. De batterijfabrikant denkt dan ook niet dat het om een productiefout gaat.

In samenwerking met Hyundai zullen de partijen verder zoeken naar mogelijke oorzaken. Het is nog niet bekend wat de gevolgen zijn voor de Nederlandse markt. Het is wachten tot Hyundai Nederland meer informatie naar buiten brengt. 

Bron: Autoweek