RDW komt met een tijdelijke procedure voor importkeuringen

RDW komt met een tijdelijke procedure voor importkeuringen

green-cargo-boat-beside-dock-2217513

Het RDW is op woensdag 25 april gestart met een tijdelijke procedure waarmee het inschrijven van voertuigen weer mogelijk is. Dit betreft voertuigen uit het buitenland die al verkocht zijn in Nederland. Deze voertuigen komen al eerste in aanmerking om naar Nederland geïmporteerd te worden. 

Dienstverlening RDW

Samen met enkele erkende bedrijven is het RDW begonnen met  het uitbreiden van de dienstverlening. In overleg met de branche is een werkwijze ontwikkeld waarbij fysieke identificatie van de voertuigen tijdelijk niet nodig. Als tijdelijkse werkwijze zullen de benodigde documenten digitaal aangeleverd worden. De documenten worden vervolgens door medewerkers van een keuringsstation beoordeeld. Na afloop krijgt de aanvragers per e-mail bericht dat het RDW-proces is afgerond. Mocht het nodig zijn kunnen er ook fysieken onderzoeken en steekproeven worden uitgevoerd. 

Testfase

Als de ervaringen met deze tijdelijke werkwijze positief uitpakken, wordt de tijdelijkse dienst ook voor andere erkende bedrijven mogelijk gemaakt. Het RDW verwacht over een week met meer nieuws naar buiten te kunnen komen over de testfase van deze tijdelijkse dienst.

Bron: Bart Kuijpers, Automotive 2020