De meest gestelde vragen beantwoord in één overzicht | Autofinancier

De meest gestelde vragen beantwoord in één overzicht | Deel 3

questions-answers-signage-208494

Meest gestelde vragen - Deel 3

Je wilt graag een nieuwe auto leasen en zit met vragen. Dat is heel begrijpelijk en je bent niet de enige! Wij hebben de meest gestelde vragen verzameld en beantwoord. In deze derde editie behandelen we de meest gestelde vragen over private lease. In deze editie behandelen wij wat de voordelen zijn van private lease, wat er gebeurt als je over je kilometerbundel komt en of je jouw leasecontract eerder kunt beeindigen.

PRIVATE LEASE

Wat zijn de voordelen van private lease?
Een nieuwe auto kost veel geld. Misschien heb jij dat geld er wel niet liggen en kan je niet in één keer een flink bedrag missen. Met private lease betaal je per maand waardoor het beter betaalbaar is. Je kan hierdoor een nieuwe auto rijden zonder aan je spaargeld te komen. Daarnaast zijn alle autokosten bij private lease inbegrepen. Voor onderhoud hoef je enkel een afspraak te maken met de dealer en na afloop van je contract lever jij alleen je auto in en ga je op zoek naar een nieuwe.

Wat als ik eerder wil stoppen met mijn private lease contract?
Ja, dit is mogelijk. Je betaalt dan een opzegvergoeding. Deze wordt berekent over de resterende periode van het contract.

Wat gebeurt er als ik over mijn kilometerbundel kom?
Wanneer je meer kilometers rijdt dan verwacht dan krijg je te maken met een kilometertoeslag. Dit verschilt per leasemaatschappij. Kilometers die je teveel rijdt moet je dus betalen. Wanneer je minder kilometers rijdt dan vindt er in de meeste gevallen geen verrekening plaats. Soms heb je wel de mogelijkheid om je kilometerbundel aan te passen.

Meer vragen over private lease? Neem dan een kijkje hier