Financial lease met of zonder slottermijn

Financial lease met of zonder slottermijn


Kiest u voor financial lease met of juist zonder slottermijn? Wat is verstandig? En wat zijn nou precies de voordelen maar ook de nadelen van een slottermijn?

Auto lease met of zonder slottermijn?

U heeft zich vast al wel wat verdiept in financial lease. Dit is een leasevorm waarmee u een auto van de zaak kunt kopen zonder dat u daarvoor uw bedrijfskapitaal hoeft aan te spreken. Uw liquiditeit is zodoende gegarandeerd én u profiteert direct vanaf het begin van fiscaal voordeel. Voordat u een leasecontract afsluit, moet u de voors en tegens van een slottermijn goed tegen elkaar afwegen. Zoekt u financial lease met of zonder slottermijn? Hieronder eerst een beetje uitleg over wat een slottermijn is.

Wat is een slottermijn?

Een slottermijn is gewoon een bedrag dat openstaat nadat alle aflossingstermijnen zijn voldaan. Dit restbedrag moet u voldoen voordat u definitief de auto in uw bezit kunt krijgen. U kunt er voor kiezen om een slottermijn in te stellen als u een financial lease contract afsluit. U betaalt dan tijdens de looptijd over dit bedrag alleen rente maar geen aflossing. Het komt erop neer dat u tijdens de looptijd lagere maandtermijnen heeft. Bepaal uw slottermijn aan de hand van de (te verwachten) restwaarde van uw auto in de toekomst.

Voordelen van het instellen van een slottermijn:

  • Het maandelijks te betalen leasebedrag valt tijdens de looptijd lager uit.
  • U rijdt goedkoop.

 

Slottermijn heeft ook nadelen:

  • Aan het einde van de looptijd staat nog een (flink) bedrag open.
  • U moet dit restbedrag in één keer voldoen.
  • U Betaald wel Rente tijdens de gehele looptijd over het aflossingsvrije slottermijn

Uw auto kunt u verkopen of inruilen. Met dat geld kunt u de slottermijn betalen.