Occasion Lease, wat zijn de populairste modellen?

Occasion Lease, wat zijn de populairste modellen?

financial-lease-occasion-lease-top-10

De eerste plaats is wel redelijk voorspelbaar, maar het is wel een interessante lijst. Opvallend is wel dat de lijst met meest gekozen occasions lease van Nederland vol staat met auto’s die al met de derde generatie bezig zijn en die al sinds de jaren ’90 in ons land op de markt zijn. Je zou kunnen zeggen dat we redelijk gehecht zijn aan bepaalde modellen. Met één uitzondering: de Peugeot 206. Deze houdt zich dapper staande tussen al die modellenfamilies. De 206 kwam op de markt in 1998 en hoewel in 2006 de 207 als opvolger is gebracht, bleef de 206 tot 2013 in productie. Met 8.300.000 verkochte exemplaren is het niet alleen de best verkochte Peugeot ooit, maar zelfs de best verkochte Franse auto ooit. De 206 is populairder dan de 2CV, Renault 4 en Peugeot 205!

Financial Lease Top 10 occasions

Onderstaand de top 10, waarbij het gaat om occasions die het afgelopen half jaar via autobedrijven een nieuw baasje hebben gevonden.

Nummer 10: Ford Ka lease
Er is vanaf de 2de generatie keuze uit een 69 pk benzine of een 75 pk sterke diesel maar die TDCi is zeldzaam. Er staan momenteel ongeveer 575 Ka’s te koop die als occasion lease aangeboden kunnen worden, waarvan niet meer dan 3 diesels. Handgeschakeld is standaard, airconditioning kun je op 20% van de KA’s vinden. Ook zaken als elektrische ramen waren niet standaard. Wil je een fraaie uitvoering, probeer dan een Titanium of Titanium X-uitvoering te bemachtigen, die waren standaard mooi compleet. Occasion Lease v.a. € 50,- per maand.

Nummer 9: BMW 3-serie lease
De 3-Serie kwam in 2005 op de markt en werd vervangen in 2013 door de huidige versie. Bij BMW is er altijd een breed aanbod in uitvoering en krachtbronnen, waardoor er voor iedereen wel een 3-Serie te vinden is, maar een aantal exact gelijke uitvoeringen vinden is lastig. Het aanbod begon met een 116 pk sterke 316i of 316d, de meest krachtige versie was de 335i met 306 pk. Uiteraard is dit afgezien van de extreme M3, een brute V8 met 420pk. In 2009 kreeg de 3-Serie een facelift. Zakelijk rijden? Financial Lease v.a. € 115,- p/m.

Nummer 8: Renault Clio lease
De eerste generatie Clio moest destijds de iconische Renault 5 opvolgen. Een zware taak, aangezien Renault ook wel een financieel succes kon gebruiken. Inmiddels rijdt de Clio IV al weer rond en is gebleken dat de Clio sterk genoeg was om de zware taak uit te voeren. In 2007 voerde Renault enkele detailwijzigingen door en werd de Clio Grand Tour (een station) voorgesteld. Medio 2009 werd de Clio verder opgefrist en ging als Phase II door het leven. De Clio RS met zo’n 200 pk deed de harten van sportieve automobilisten sneller kloppen, maar de “reguliere” Clio’s zijn vooral comfortabel zoals we van Franse auto’s mogen verwachten. Een leuke Financial Lease auto voor ondernemers!

Nummer 7: Ford Fiesta lease
De Ford Fiesta is al sinds de jaren 70 een belangrijke speler bij de kleine auto’s. In 2008 werd de huidige generatie gelanceerd met Kinetic Design. Dat scherpere ontwerp blijkt goed aan te slaan bij occasion lease, want in 2012 was de Ford Fiesta de meest verkochte “compacte auto” van Europa. Gemiddeld werd er 1 Fiesta per 2 minuten verkocht, dus het aanbod aan occasions is ook heel riant. In 2013 kreeg deze zevende generatie Fiesta een facelift en kwamen er onder meer nieuwe driecilinder Ecoboost motoren.

Nummer 6: Peugeot Cabrio / Coupé lease
Als je voor een relatief laag bedrag cabrio wilt kunnen rijden, maar de auto ook in de winter comfortabel wilt gebruiken, dan is er niets beters. Peugeot bedacht als eerste een ‘Coupe Cabrio voor de massa‘ en die rijdt nog steeds prima. Standaard krijgt de Peugeot 206 CC een prima uitrusting mee. Dit model staat dan ook hoger in de pikorde dan de normale 206. Peugeot kent haar koperspubliek, mensen die op zoek zijn naar een auto waar het dak volledig open kan willen altijd meer luxe. Airbags heeft de 206 CC in zijn introductiejaar (2001) alleen recht van voren voor bestuurder en passagier. Modellen vanaf eind 2002 krijgen er standaard zij- en hoofdairbags bij, plus ABS. Vanaf 2005 heeft de 2.0 ook standaard leren bekleding en airconditioning.

Nummer 5: Ford Focus lease
In 1998 loste de Focus de legendarische Ford Escort af en staat Focus synoniem aan goede rijeigenschappen en dat slaat niet alleen op de snellere ST en RS versies, ook de reguliere versies sturen bovengemiddeld goed. Voor deze derde generatie Focus trok Ford bovendien een heel blik met technologie open. Van geavanceerde veiligheidsvoorzieningen tot een parkeerassistent, het is allemaal leverbaar. Ook bij de motoren loopt Ford vooraan mee, ze waren de eerste die in dit segment een driecilinder leverden.

Nummer 4: Opel Astra lease
Iedereen kent ‘m, maar in feite was de Astra H maar kort in productie. De verkoopaantallen logen er niet om van dit succes nummer, daarom zijn er veel occasions beschikbaar. In 2004 kwam de Opel Astra H op de markt. Met name op het gebied van kwaliteit en afwerking wilde Opel verschil maken ten opzichte van zijn voorganger. De Astra kwam er in vier varianten: een vijfdeurs, driedeurs GTC, station en een TwinTop cabrio. De Opel Astra GTC was bij zijn introductie in 2005 één van de eerste auto’s waarop een panoramisch dak leverbaar was. Uiteindelijk ging de Astra H in 2009 weer uit productie, alleen de TwinTop en GTC bleven nog een jaartje langer in de showroom staan. Dieselaars kunnen kiezen uit motoren variërend van 80 tot 150 pk. Mocht je goedkoop willen dieselen dan is de 1.7 CDTi met z’n onderhoudsinterval van 50.000 kilometer wellicht een goede keuze. Een tikkeltje agrarisch in karakter, maar praktisch onverwoestbaar. Benzinerijders hebben meer keuze, uit smaakjes van 90 pk tot de 240 pk sterke GTC OPC.

Nummer 3: Opel Corsa lease
Weer één van Opel, de Corsa waar zo’n 20 miljoen stuks van de vier generaties verkocht van zijn! Een succesnummer dus, en ook in Nederland rijden er veel Corsa’s voordelig op basis van Financial Lease. Toen Opel de vierde generatie Corsa (de Corsa D) ontwikkelde, was moedermaatschappij General Motors gedeeltelijk eigenaar van Fiat. De Corsa deelt daarom stukken van het platform van de Fiat Grande Punto. Aan het exterieur of het interieur merk je dat verder niet, al het zichtbare is van Opel. Gezien de verkoopaantallen zijn er veel Corsa occasions beschikbaar, maar ook vele varianten en uitvoeringen. Driedeurs, vijfdeurs, Corsa’s met een kleine zuinige benzine- of dieselmotor of juist een blok met wat meer pit. Het is er allemaal, tot aan de OPC Nürburgring Edition die een vermogen heeft van 210 pk.

Nummer 2: Volkswagen Polo lease
De Volkswagen Polo was de best verkochte auto van Nederland in 2010 en 2011. Het aanbod aan occasion lease is dan ook ruim, maar tegelijkertijd is er qua diesels niet zo heel veel te kiezen. Het grootste deel van de verkopen betrof de Polo BlueMotion. Die auto was MRB-vrij, had 14% bijtelling en was door het ontbreken van BPM relatief betaalbaar. Dat waren duidelijk de ingrediënten voor een succesnummer, maar door de driecilinder diesel kreeg de auto ook de bijnaam SlowMotion. Gelukkig zijn er ook diverse benzinemotoren beschikbaar waaronder de GTI, die een stuk spannender zijn!

Nummer 1: Volkswagen Golf lease
Couranter wordt niet! Een Golf is altijd gewild, zowel zakelijk als particulier, en bij de zesde generatie is dat niet anders. Gelukkig is er ook een ruim aanbod occasion lease, maar het nadeel is dat een mooie Golf ook snel verkocht is. Strikt genomen was de Golf VI niet meer dan een uitgebreide facelift van de Golf V. Alle belangrijke dimensies werden ongewijzigd van de Golf V overgenomen. Toch zijn er diverse innovaties in de zesde generatie Golf te vinden en oogt deze een stuk frisser. Tussen het aanbod vind je diverse carrosserieën. De meest verkochte versie is de vijfdeurs, maar er is ook een sportieve driedeurs Golf, een station genaamd Variant, de MPV-achtige Golf Plus en natuurlijk de Golf Cabriolet. De snelste en meest complete Golf is de Golf R met een vermogen van 300PK uit een 2.0TFSi!