Wat is een financial lease auto?

Wat is een financial lease auto?

Het leasen van een nieuwe of gebruikte auto is voor zowel particulieren als ondernemers inmiddels gemeengoed geworden. De meeste personenauto's en bedrijfswagens worden voorgefinancierd. En ondernemers kiezen vaak voor financial lease als zakelijke autofinanciering. Zij investeren daarmee met een financial lease auto in hun onderneming. Je bent met deze zakelijke autofinanciering, vanaf het moment dat je het eerste maandtermijn overmaakt, economisch eigenaar van het voertuig. Het z.g. economische risico ligt vanaf dat moment bij jou. Na afloop van de leaseperiode ben je volledig eigenaar daarvan, dus ook juridisch. Kiezen tussen financial lease en operational lease is eenvoudig: bij financial lease leen je als het ware geld en is het voertuig jouw eigendom. Operational lease is niets anders dan een dure vorm van huren waarbij je wel vaak de mogelijkheid hebt om het huurobject na de huurperiode over te nemen. Maar dan betaal je wél de hoofdprijs.

Fiscale voordelen en een efficiënte bedrijfsvoering

Met financial lease krijg je als ZZP'er of Mkb'er meteen het eigendom over een personenauto of bedrijfswagen. Ook startende ondernemers kunnen van deze leasevorm gebruik maken. Je kunt dankzij deze zakelijke vorm van leasen jouw bedrijfsvoering succesvol uitvoeren zonder dat dit ten koste gaat van je liquiditeit. Je kan zodoende jouw bedrijfskapitaal gebruiken om te investeren in de onderneming of het kapitaal achter de hand houden voor de magere jaren die misschien komen. Daarnaast kan je van allerlei fiscale voordelen profiteren. Laat je eerst uitgebreid informeren over financial lease. Deze leasevorm kan voor jou in de perfecte vorm gegoten worden.

Financial auto lease biedt ondernemers 100% zekerheid

Als je kiest voor financial lease als financieringsvorm dan kies je automatisch altijd voor 100% zekerheid. Want met deze zakelijke vorm van leasen voor ZZP'ers, Mkb'ers, eenmanszaken, B.V.'s en andere ondernemingsvormen heb je gedurende de looptijd altijd een vaste afschrijving en vaste maandelijkse leasetermijnen. Er is geen beperking op het aantal kilometers. Stem bij voorkeur de looptijd van je leasecontract af op de (economische) levensduur van het voertuig.

De maximale hoogte van het termijnbedrag bepalen

Je hebt met deze leasevorm dus 100% zekerheid. De maandtermijnen staan vast, want de looptijd is bekend en de rente wijzigt niet tijdens het contract. Je kunt zelf deels de hoogte van de termijnbedragen bepalen. Dat doe je eigenlijk al door op de aankoopwaarde van de personenauto of bedrijfswagen te letten. Je verlaagt de termijnen door een aanbetaling te doen, de restwaarde van het voertuig in je overeenkomst op te nemen (slottermijn) of de inruilwaarde te gebruiken van jouw huidige auto.