Appen achter het stuur wordt komend najaar bestraft

Appen achter het stuur komend najaar bestraft

appen-achter-stuur-person-holding-black-smartphone-and-vehicle-steering-wheel-1028742

Appen in de auto wordt komend najaar bestraft

Appen achter het stuur leidt tot gevaarlijke verkeerssituaties en is één van de belangrijkste veroorzakers van verkeersongevallen. De politie hoopt dit binnenkort beter aan te kunnen pakken middels automatische surveillance met camera’s.

Automatische surveillance

De politie is bezig met het testen van camera’s die automatisch registreren of een automobilist met zijn mobiel in zijn hand achter het stuur zit. Deze camera’s kunnen door de vooruit heen kijken en detecteren of de automobilist een elektronisch apparaat vast heeft. Volgens de politie verlopen de tests tot op heden goed. De geregistreerde camerabeelden die worden gecontroleerd blijken over het algemeen correct te zijn. Toch is het belangrijk dat de foutmarge nog verder verkleind wordt zodat onterechte boetes zoveel mogelijk kunnen worden voorkomen.

Komend najaar

De politie zal bij acceptabele nauwkeurigheid overgaan tot het actief inzetten van deze camera’s. Naar verwachting zullen de camera’s komend najaar worden ingezet. Welke trajecten er in de toekomst worden getest kan de politie niet melden. Bij ontvangst van een boete is het aan te raden de foto goed te controleren. Blijkt het systeem er toch naast te zitten dan kan de foto als bewijs dienen en kun je bezwaar aantekenen.

Bron: Joas van Wingerden, Autoweek.