Veelgestelde vragen

Auto Financier Nederland geeft antwoord op jouw vragen.

Veelgestelde vragen

Financial lease is een zakelijke financiering op basis van een huurkoopovereenkomst. Ben je een ondernemer en wil je graag particulier leasen, bij een natuurlijkpersoon als rechtspersoon is het verschil tussen zakelijk en particulier "het wel of niet inboeken van een factuur en het terug vragen van de btw. Boek je de factuur niet, dan betaal je dus ook geen bijtelling. Ben je geen ondernemer? Voor particulieren hebben de specialisten van "Het Financieringshuis" uitstekende auto financieringen die je wellicht beter passen dan financial lease.

Voor een Financial Lease aanvraag zijn we vaak niet meer nodig dan een aantal gegevens van jou en jouw onderneming, hierbij moet je denken aan de bedrijfsnaam, oprichtingsdatum, Kamer van Koophandel nummer, adresgegevens en naam, geboortedatum van de eigenaar. In 95% van de aanvragen zijn we ook geen jaarcijfers nodig.

Een Financial Lease auto mag in de looptijd van de overeenkomst geen 120 maanden (10 jaar) oud worden, dan moet hij volledig zijn afgeschreven en is dus een slottermijn vaak ook niet meer mogelijk. Is de auto bij aanvang van het contract 89 maanden oud (occasion van 7,5 jaar oud) dan kan deze nog maximaal 30 maanden ondergebracht worden in de Occasion Lease.

Je bent direct economisch eigenaar van het voertuig. Het autobedrijf zal de auto aan jou factureren en bij jou op naam zetten met een OTT code. Als de lease overeenkomst beëindigd wordt, krijg je automatisch de tenaamstellingscode waarmee je dan ook het juridische eigendom hebt.

'Belasting van Personenauto's en Motorrijtuigen' is waar de afkorting van BPM voor staat. Deze belasting betaal je om een voertuig op Nederlands kenteken te zetten bij invoer. In de meeste gevallen doet de importeur van het voertuig dat. De hoogte van het BPM bedrag wordt bepaald aan de hand van de CO² uitstoot van het voertuig. Het bruto BPM bedrag betaal je bij een nieuwe auto, naarmate de auto ouder wordt schrijft de BPM af totdat de BPM volledig is afgeschreven na 9 jaar en 6 maanden. Net zoals de afschrijving van een nieuwe auto, schrijft ook de BPM de eerste maanden sneller af dan de laatste maanden. Wij vermelden op de offerte het Rest BPM bedrag (actuele waarde BPM) omdat BPM niet onderhevig is aan btw. Zonder het Rest BPM bedrag kun je niet het exacte btw bedrag uitrekenen.

"Belasting over de toegevoegde waarde" is waar de afkorting btw voor staat. Als ondernemer breng je deze in rekening aan jouw klanten over de omzet, van de kosten en inkopen kun je het btw aftrekken op de in rekening gebrachte btw bedragen. Over de toegevoegde waarde wordt zodoende belasting betaald. Er mag in Nederland geen belasting over belasting berekend worden, vandaar dat het bij een auto (waar ook BPM over betaald is, en waar nog rest BPM in zit) soms wat lastiger is om de btw te kunnen berekenen. De btw bereken je dan als volgt: Verkoop prijs minus Rest BPM gedeeld door 121 maal 21.

De Financial Lease Auto wordt aan jouw onderneming gefactureerd. Btw kun je terugvragen bij de Fiscus. Btw is geen onderdeel van de investering, bij Financial lease kun je enkel de investeringswaarde van het voertuig financieren. Echter zijn er uitzonderingen waarbij je wel de volledige aankoopprijs van de auto kunt financieren. Denk hierbij aan een Marge voertuig (deze occasions zijn al reeds van een particuliere eigenaar geweest) waarbij er geen btw meer in de aankoopprijs zit, of in sommige gevallen bij een niet btw plichtige onderneming.

Bijtelling dien je te betalen voor iedere auto (ongeacht: Huur, Koop of Lease) die op de balans van jouw onderneming geactiveerd is en waarbij niet aannemelijk gemaakt kan worden dat deze voor minder dan 500km per jaar voor privédoeleinden gebruikt wordt. Als je een verklaring van geen privé gebruik invult en je kunt uit een sluitende rittenregistratie bewijzen dat je niet meer dan 500km voor privédoeleinden hebt gereden per jaar, hoef je geen bijtelling te betalen.

Ja dat kan, deze kun je vaak zonder aanbetaling leasen omdat het volledige bedrag onder de investeringswaarde valt. Het nadeel is dan wel dat je ook geen btw terug te vorderen hebt waardoor de auto in aanschaf wel duurder is..

Anders dan onze naam doet vermoeden, kunnen wij meer dan enkel auto's financieren. Een motor leasen krijgen we steeds meer aanvragen voor en is voor ons gelijk aan een auto leasen. Wel zijn we bij de aanvraag van een motor een offerte nodig van de verkopende dealer.

Een slottermijn is het gefinancierde bedrag dat aan het eind van de looptijd nog open staat, een aflossingsvrij gedeelte van de financiering.

Als je jouw onderneming staakt en je jezelf uitschrijft bij de Kamer van Koophandel, zal het contract moeten worden ingelost. De auto is dan nog steeds jouw eigendom, die mag je houden. Je kunt er ook voor kiezen om jouw auto aan een autobedrijf te verkopen en het contract door het autobedrijf te laten inlossen. Ook is een overname van het leasecontract door een ander bedrijf mogelijk, hiervoor dient dan wel eerst een goedkeuring voor gevraagd te worden waarbij de nieuwe debiteur getoetst zal gaan worden.

Wanneer je handelt uit privé persoon (eenmanszaak), dan wordt de lease auto altijd op jouw privé naam geregistreerd. Het enige verschil tussen jouw zakelijke activiteiten en privé eigendommen is het inboeken van de autofactuur.

Bij het laatste lease termijn zal het eventuele slottermijn geïncasseerd worden, enkele dagen later ontvang je automatisch de tenaamstellingscode van jouw auto. Daarmee heb je het volledige eigendom (reële eigendom) en kun je zelf bepalen wat je met de auto gaat doen.

Auto Financier Nederland bestaat uit een relatief klein team dat volledig is ingericht op efficiëntie. Onze systemen zijn zo ingericht dat jouw online aanvraag binnen enkele minuten al bij een kredietbeoordelaar is ingediend. Daarnaast spenderen we geen tiental duizenden euro's aan Adwords en andere advertentie kanalen. Hierdoor kunnen wij jou het beste financial lease aanbod garanderen.