Apple plannen voor een eigen auto in de toekomst

Komt Apple in de toekomst met een eigen auto?

apple-auto-in-toekomst

Apple wil een eigen auto op de markt brengen. Tenminste volgens bronnen zouden er plannen liggen om een eigen personenauto op de markt te brengen, dat moet gaan gebeuren in 2024. De plannen vallen onder “project Titan” dat in 2014 al is opgezet. 

Nieuw accudesign 

Apple brengt echter niets naar buiten, dus niemand heeft een idee van hoe de auto eruit moet komen te zien. Wel gingen er al eerder geruchten rond dat Apple zou werken aan software voor autonome voertuigen.  Volgens bronnen die dichtbij staan zou er gewerkt worden aan een nieuw accu design. Daarbij zouden individuele cellen in de accu tot één grote cel worden gemaakt. Dat moet bijdragen aan een grotere actieradius en reductie in kosten.

2024?

In 2024 zou het moeten gebeuren, maar gezien het coronavirus zouden de plannen ook pas na 2025 realiteit kunnen worden. Er is nog geen verdere informatie bekend. Volgens een bron zou Apple meer dan 100.000 auto’s per jaar moeten produceren om met de kosten uit te kunnen. Apple zelf zwijgt al sinds de start van het project. 

Bron: Autoweek