Kan ik leasen met een uitkering? | Autofinancier Nederland

Is leasen met een uitkering mogelijk?

old-man-leasen-met-uitkering

Je hebt een uitkering en wilt graag een (nieuwe) auto leasen, maar is dat wel mogelijk met een uitkering? Hoe zit dat precies en waarvoor kom je in aanmerking? In deze blogpost gaan we dieper op dit vraagstuk in, lees je mee?

Leasen met een uitkering

De ene uitkering is de andere niet. Bij bepaalde uitkeringen is het mogelijk in aanmerking te komen voor een lease auto, denk daarbij aan een AOW-uitkering of pensioen. Ook met een WAO-uitkering en redelijk wat eigen vermogen kun je vaak gemakkelijk in aanmerking komen. 

Heb je een WW-, ZW of bijstandsuitkering dan wordt het een stuk lastiger om een auto te leasen. Het is voor de kredietverstrekker dan een stuk lastiger om in te schatten hoe lang en hoeveel je blijft ontvangen aan uitkering. Zij vinden het risico dan vaak te groot en achten de kans klein dat jij jouw betalingsverplichtingen dan kunt nakomen. 

Financiële check

Bij het aangaan van een (nieuwe) lening zal de kredietverstrekker een financiële check uitvoeren om te controleren of jij de betalingsverplichting kan voldoen. De kredietverstrekker zal hierbij kijken naar je BKR-registratie. Bij een vast contract ziet de kredietverstrekker niet snel een probleem, zij verwachten niet dat je snel in betalingsproblemen zult komen. Heb je een uitkering, onregelmatig inkomen of een negatieve bkr-registratie? Dan zullen zij je aanvraag hoogstwaarschijnlijk afkeuren. Ze achten de kans klein dat je jouw betalingsverplichten in zulke situaties kunt nakomen. 

Ook interessant: Subsidie voor particulieren bij aanschaf elektrische auto

Occasion Lease

Heb je een uitkering en kun je een auto leasen, maar hoef je niet perse een nieuwe auto? Dan is occasion lease interessant voor jou! Occasion leasen is een luxe benaming voor het leasen van een tweedehands auto. Door een gebruikte auto te leasen ben je goedkoper uit dan met een nieuwe auto. De gebruikte auto is door de vorige eigenaar al grotendeels afgeschreven. 

Private Lease Keurmerk

Betrouwbare private leasemaatschappijen zijn in het bezit van een Private Lease keurmerk. Uiteraard bestaan er ook heel veel leasemaatschappijen zonder keurmerk. Zij zijn minder betrouwbaar en vragen veel meer geld. Kijk hiermee uit wanneer je een auto wilt leasen. Kies voor een leasemaatschappij met keurmerk om er zeker van te zijn dat je niet de jackpot betaald. 

Lees ook: Privé of zakelijk leasen