Financial lease btw

Financial lease en btw

Voor vele ondernemers is financial lease de oplossing om betrouwbaar te kunnen rijden zonder meteen veel geld uit te geven. Maar ook biedt financial lease mogelijkheden op het gebied van btw. Je schaft namelijk een auto of bedrijfswagen aan waarbij btw in rekening gebracht kan worden. Hoe dat zit leggen wij je graag verder uit.

Btw teruggave

Bij ons kun je maximaal de aanschafwaarde exclusief btw leasen. De btw dien je dus vooraf apart te betalen. Met financial lease ben je meteen economisch eigenaar van de auto. Hierdoor kun je, als je bedrijf btw plichtig is, profiteren van btw teruggave. Dit btw bedrag kun je in één keer terugvragen bij de Belastingdienst. De btw is daarmee helemaal verrekend en de maandtermijnen zijn vervolgens vrij van btw. 

Geen btw, maar een marge auto?

Wanneer er geen btw bedrag op de factuur staat, dan heb je waarschijnlijk een auto aangeschaft die door het autobedrijf is ingekocht van een particulier (ook wel een marge auto genoemd). Als je een btw plichtige ondernemer bent dan levert dit een nadeel op, aangezien je voor de verkoop wel weer btw in rekening moet brengen. Een marge auto is voor de onderneming een gebruiksgoed en mag, wanneer je een btw plichtige onderneming hebt, niet als marge uitgefactureerd worden. Een marge auto kost je dan extra afschrijving. 

Echter, ben je geen btw plichtige ondernemer? Dan is een marge voertuig wél voordeliger voor jou!