Occasion lease, dit zijn de meest voorkomende valkuilen bij het leasen

Een occasion aanschaffen, dit zijn de meest voorkomende valkuilen!

occasion-aanschaffen

Heb je een nieuwe auto nodig en ben je aan het kijken naar een tweedehands auto? Om er zeker van de zijn en het risico zo klein mogelijk te maken dat je over een paar weken of maanden met pech aan de weg staat, zijn er een aantal zaken waarop je kunt letten. Dit zijn onze tips.

Tip 1: Maak een proefrit

Maak geen overhaaste beslissing, zo voorkom je dat je achteraf spijt krijgt en met de gevolgen zit. Maak eerst een proefrit in de auto die je op het oog hebt. Kijk of de auto voldoet aan je wensen en of deze lekker rijdt en je geen gekke geluiden hoort.

Tip 2: Controleer de kilometerstand

Controleer de kilometerstand van de occasion die je van plan bent om te kopen of leasen. Kijk uit voor een lage of te hoge kilometerstand. Bij een hoog kilometerverbruik kun je er vanuit gaan dat je regelmatig onderdelen moet vervangen. Bij een lage kilometerstand heeft de auto mogelijk veel stil gestaan en daar wordt de auto ook niet beter van. Beide is vragen om problemen, maar met een jaarkilometrage van 10.000 á 15.000 kilometer zit je redelijk veilig!

Tip 3: Controleer de auto goed voor je een beslissing maakt

 

Onderhoudsboekje

Allereerst is het verstandig om de onderhoudsgeschiedenis van de auto te bekijken. Goed onderhouden occasions, hebben netjes op tijd hun onderhoudsbeurten gehad. Middels een kentekencheck kan je rapporten opvragen over de auto en zo de geschiedenis van de auto achterhalen. Met een kentekencheck kan je o.a. meer informatie krijgen over de vorige eigenaren en wok-geschiedenis. 

Banden

Autobanden zijn ook belangrijk om te controleren. Goede banden zijn niet te oud. Banden zouden maximaal 5 jaar onder een auto moeten zitten, daarna zijn ze aan vervanging toe. De leeftijd van autobanden zijn af te lezen via de DOT-code die op de banden te vinden is. Als de occasion die je op het oog hebt goedkope banden eronder heeft zitten van een goedkoop merk, is het wellicht verstandig om er rekening mee te houden, dat er ook bespaard is op de rest van de onderdelen qua onderhoud aan de auto.

Airco

Tegenwoordig vind je in de meeste auto's een airco. Een airco-systeem heeft regelmatig onderhoud nodig. Een kapotte airco vervangen kost veel geld. Controleer bij het aanschaffen van je occasion of de airco nog goed werkt, want kapotte airco’s komen vaak voor en worden meestal over het hoofd gezien.