Financial lease privé

Particulier of zakelijk leasen?

particulier-of-zakelijkleasen

Kun je Financial lease ook Particulier afsluiten?

Financial lease is een zakelijke geldlening waarmee je bedrijfsmiddelen kunt financieren. Bedrijfsmiddelen zijn alle middelen die je gebruikt in jouw onderneming, dat niet onder de voorraad valt. Je bent het nodig om producten te kunnen maken of diensten te kunnen uitvoeren. Denk daarbij aan machines, voertuigen, gereedschappen en inventaris. Uitsluitend voor de zakelijke markt, dus Financial Lease Particulier is dus per definitie iets wat niet bestaat.

Als particulier kun je geen financial lease contract afsluiten, wat wel mogelijk is en veel overeenkomsten heeft met Financial Lease is huurkoop. Hierbij koop je een product op afbetaling en krijg je bij de laatste termijnbetaling het volledige eigendom van het gekochte product. Via onze lease voorraad kun je als particulier een aanvraag indienen voor het financieren van een auto, deze aanvraag wordt rechtstreeks in behandeling genomen door Het Financieringshuis uit Oldenzaal. Zij bespreken met jou de verschillende financieringsvormen en kijken dan met jouw welke financieringsvorm het beste bij jou past en wat je financiële mogelijkheden zijn.

Als ondernemer privé een auto financieren?

Wil je als ondernemer financial lease privé boeken, dat is mogelijk. Als ZZP’er kun je een Financial Lease aanvragen, omdat je hiervoor binnen de criteria valt van Financial Lease. Wij snappen echter heel goed dat je als ondernemer geen bijtelling wil betalen. Vaak bekruipt je het gevoel dat je de auto dan twee keer betaald. Gelukkig is hier wel een oplossing voor.

Als ondernemer heb je de keuze om een product tot je privé vermogen of je zakelijk vermogen te laten behoren. Dit doe je simpelweg door de factuur wel of niet op te nemen in je boekhouding en daarmee de btw wel of niet terug te vragen bij de fiscus. Boek je de factuur niet in en vraag je dus ook geen btw terug van de aanschaf, dan behoort deze aanschaf tot jouw privé vermogen. De manier van betaling en of financiering staat hier los van. De lease termijnen die van de zakelijke rekening geïncasseerd worden, boek je maandelijks als privé onttrekking. Let er wel even op dat als je een auto tot jouw privé vermogen rekent, je ook alle kosten verband houdende met het voertuig ( denk aan brandstof, onderhoud, belasting en verzekering) ook privé moet boeken. Financial Lease Privé is als ondernemer dus wel mogelijk.

Heb je misschien vragen omtrent financial lease, neem dan contact op met één van onze adviseurs.