Geld lenen voor een auto

Geld lenen voor een auto, wat zijn de mogelijkheden?

geld-lenen-auto

Stel je hebt een auto nodig, omdat je huidige auto het begeven heeft, of omdat je gaat verhuizen en verder van je werk woont. Er kunnen meerdere dingen in het leven gebeuren, waardoor je ineens voor een grote uitgave komt te staan, waar je niet gelijk op gerekend had. Dat is lastig, maar gelukkig zijn er voor mobiliteit veel verschillende oplossingen. In dit artikel vertellen wij je graag over alle voor- en nadelen van de verschillende mogelijkheden om geld te lenen voor een nieuwe auto. 

Private Lease

Als je op zoek bent naar manieren om geld te lenen voor je nieuwe auto, dan is het eerste waar je op het internet tegenaan loopt: private lease. Niet verrassend, want dit is de lease variant waarbij de leasemaatschappij het meest aan jou kan verdienen. En laten we eerlijk zijn, het klinkt ook heel aantrekkelijk! Voor een vast maandbedrag rij jij in een gloednieuwe auto! Gevolgd door de bekende uitspraak: "Alleen nog zelf tanken". Private lease is een vorm van financieren op basis van het huren van een auto. De leaseauto huur je dan voor een bepaalde periode (vaak 36,48 of 60 maanden), waarbij je afspraken hebt gemaakt over het aantal te rijden kilometers per jaar. Aan het einde van je leasecontract lever je de auto in en wordt er vervolgens een eindfactuur gemaakt op basis van de gereden kilometers en gevonden schades. 

De auto is nooit van jou geweest en zal ook niet van jou worden. Je hebt betaald voor het gebruik. Bij private lease wordt er in het maandtermijn altijd itgegaan van een gemiddelde plus de winstmarge van een leasemaatschappij. Als jij dus zuinig omgaat met de auto, dan heb je meer aan onderhoud betaald dan er verbruikt is. Deze meevallers komen dus ten goede van de leasemaatschappij en ben je dus kwijt, want het verschil krijg je niet terug. 

Geld lenen voor de aanschaf van een auto

De belangrijkste reden om voor private lease te kiezen is dat je werk uit handen wordt genomen. De leasemaatschappij regelt alles voor je. Het grootste gedeelte van de Nederlandse wagenpark is op de één of andere manier gefinancierd. Private lease is er daar één van, maar je kunt beter gewoon geld lenen vor een auto. Veel mensen zullen zeggen, dat ga je toch niet echt doen? Maar het is verstandiger om geld te lenen voor je auto afgestemd op de verwachte gebruikersduur van je auto. Je dient dan zelf je auto te brengen naar een garagebedrijf van keuze, maar als je dan na een jaar de auto verkoopt en alle kosten bij elkaar optelt, dan ben je altijd een stuk voordeliger uit. Je hebt immers niet betaald voor de diensten en winst van de leasemaatschappij. Jij bent de eigenaar van de auto en jij bepaald wanneer je hem verkoopt en de opbrengt is dan voor jezelf. 

Particuliere aanvraag bij Auto Financier

Spreek private lease je toch meer aan? Wanneer je bij Auto Financier Nederland een particuliere aanvraag doet voor de financiering van een auto, zal jouw aanvraag rechtsstreeks door het Financieringshuis in behandeling worden genomen. Onze partner die de particuliere aanvragen verwerkt. Zij kijken met je mee naar de mogelijkheden en zullen jou de voordeligste auto financiering adviseren.