Wat is een BKR-registratie | Autofinancier Nederland

Wat is een BKR-registratie?

kelly-sikkema-3-tc-5lrorm-unsplash

Een BKR-registratie en auto leasen

Een BKR-registratie en een auto leasen? Hoe zit dat? Hoeveel invloed heeft zo'n BKR-registratie op het leasen van een auto? 

Een BKR-registratie

Wanneer jij een (nieuwe) bedrijfsauto wil leasen voor je onderneming wordt er gekeken naar jouw financiele situatie. Middels een financiele check wordt er gekeken of je in aanmerking komt om een auto te leasen. Hiervoor wordt o.a. gekeken naar jouw BKR-registratie en betalingsverplichtingen. Zo kunnen (toekomstige) geldverstrekkers zien of je betalingsachterstanden hebt, bij wie je leent en of jij alle rekeningen netjes betaalt. Dit geldt enkel en alleen voor leningen en kredieten die je bent aangegaan. Heb je bijvoorbeeld een huurachterstand dan hoef jij je geen zorgen te maken, dit kunnen zij namelijk niet zien.

Waarom een BKR-registratie?

Zodra je kredieten en/of leningen afsluit, worden deze geregistreerd op een centraal punt: Stichting BKR (Bureau Krediet Registratie). Geldverstrekkers kunnen deze gegevens raadplegen, zodat zij kunnen zien of je jouw betalingsverplichtingen nakomt. Voor geldverstrekkers is het belangrijk om te weten of jij de gemaakte afspraken nakomt. Wanneer je regelmatig te laat betaalt of betalingsachterstanden hebt, is dat een reden om niet met jou in zee te gaan.

Wanneer je een positieve BKR-registratie hebt, dan hoef je je geen zorgen te maken. Jij mist geen enkele betalingstermijn en hebt weinig leningen. Je bent een betrouwbaar persoon die de zaakjes op orde heeft. Meerdere leningen zorgen er niet voor dat je meteen een negatieve registratie krijgt. Een negatieve BKR-registratie krijg je alleen als jij te laat betaalt of je betalingen niet nakomt. 

Negatieve registratie?

Heb je een negatieve BKR registratie? Dat betekent dat je staat geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie. Wanneer je een negatieve registratie hebt, hoeft dit niet perse een probleem te vormen. Het gaat er voornamelijk om de geschiedenis van je betaalgedrag. Wanneer je een negatieve BKR registratie hebt, is het altijd goed om je af te vragen of het verstandig is om te leasen. Als je niet in staat bent om aan de betalingsverplichtingen te voldoen, dan wordt de lease auto weer ‘afgepakt’ en zijn de gevolgen voor jou.

Echter hoeft een negatieve BKR registratie niet altijd te betekenen dat wij jouw financial lease aanvraag weigeren. Misschien ligt de registratie ver in het verleden, hebben er positieve veranderingen voorgedaan en/of zijn er betalingsregelingen getroffen. Dan kun je ondanks jouw negatieve BKR registratie toch een auto leasen, mits je financiele situatie het ook toelaat.