Europese autoverkoop stijgt weer

Europese autoverkoop stijgt weer

europese-autoverkoop-stijging-nieuwe-autos-kenteken

In de Europese Unie neemt de verkoop van nieuwe personenauto’s weer toe. In de eerste vier maanden van 2021 zijn er 3,4 miljoen nieuwe auto’s op kenteken gezet, een kwart meer dan een jaar geleden.

Maart en april zorgen voor stijging

Italië en Frankrijk noteerde in januari en april de sterkte verkopen. In italië steeg het aantal registraties met maar liefst 68,4%. In Frankrijk was er een ruime verdubbeling te zien, vooral april zorgt voor een aanzienlijke stijging. Italië, Frankrijk, Spanje en Duitsland doen goede zaken. Vergeleken met 2020 werden er toen ruim driekwart minder auto’s op kentekenen gezet vanwege de beperkte maatregelen, Er werd minder gereisd, maar er werden ook auto’s geleverd doordat de productie een tijdje stil lag. 

Nederland loopt nog steeds achter

Nederland was van alle Europese landen de twee na sterkste daler, maar kende in april een flinke stijging ten opzichte met vorig jaar. Het aantal nieuw geregistreerde auto’s verdubbelde met bijna 56%. In april 2020 werden er 15.322 auto’s geregistreerd en vorige maand waren dat er 23.846. Ondanks de stijging in april loopt Nederland nog steeds achter op andere Europese landen.

Bron: Autoweek