Verdubbeling elektrische auto's op de weg in 2020 | Autofinancier

Meer elektrische auto's op de Nederlandse wegen in 2020

elektrische-autos-op-weg

In 2020 is het aantal nieuwe elektrische auto’s op de weg enorm gegroeid, beter gezegd: een verdubbeling van 2019. Er rijden nu bijna 145.000 elektrische auto’s op de weg. De reden?

Het aanbod sluit steeds beter aan bij de vraag. Het aantal modellen in de prijsklasse tot 50.000 euro is van 22 naar 31 gestegen. De actieradius nam van de elektrische auto nam te en de gebruikskosten zijn inmiddels redelijk vergelijkbaar met dat van een benzine auto. Daarnaast konden particulieren aanschafsubsidie aanvragen en dat maakt de aanschaf van een elektrische auto nog aantrekkelijker.

Aanschafsubsidie

De subsidiepot was snel leeg en zal in 2021 weer worden bijgevuld. Ondanks de subsidie blijft de aanschafprijs het grootste probleem voor veel mensen, het is niet voor iedereen haalbaar om een elektrische auto aan te schaffen. Ook zijn veel mensen nog niet tevreden over de actieradius van een elektrische auto. In 2021 komt er ook voor ondernemers een subsidieregeling. Voor de aanschaf van een elektrische bestelbus kunnen ondernemers subsidie aanvragen. 

Lees ook: Subsidie voor ondernemers bij aanschaf van een elektrische bestelbus

Is elektrisch rijden de toekomst?

De meerderheid van de mensen zegt binnen nu en vijf jaar wel over te willen stappen. 60% zegt in de toekomst te willen kiezen voor een elektrische auto vanwege de milieuvriendelijkheid, gevolgd door 30% die het fijn vind om niet meer te hoeven tanken.

Lees ook: De voordelen van elektrisch rijden

Bron: Autoweek