Polestar 2 teruggeroepen door Polestar | Autofinancier

Polestar 2 wordt wereldwijd teruggeroepen wegens softwareproblemen

jpg-small-polestar2-us-launch-0008

Polestar heeft een softwareprobleem ontdekt bij de nieuwe Polestar 2, waardoor deze plotseling kan stilvallen. Het probleem werd in Zweden ontdekt. Gelukkig kwam het probleem snel aan het licht, wereldwijd zijn er nog niet zoveel Polestars verkocht en daarom worden circa 2200 Polestar 2’s teruggeroepen. Bij drie exemplaren stopte de aandrijving er spontaan mee. 

Voor een update naar de garage

Alle Polestar 2’s die tot nu toe zijn uitgeleverd moeten terug naar de garage voor een update, omdat dit niet online kan. Wereldwijd zou het gaan om circa 2200 auto’s. Noorwegen en Zweden waren de eerste landen waar de Polestar 2 op de markt kwam, gevolgd door Duitsland en Nederland. Ook in ons land moeten de auto’s terug naar de garage. Het zou gaan om zo’n 280 auto’s, terwijl ruim 500 Polestars in Nederland zijn geleverd. 

Polestar 2 vs de Tesla Model 3

De Polestar 1 van een plug-in hybride. De Polestar 2 is volledig elektrisch en wordt gezien als de concurrent van de Tesla Model 3. De Polestar 2 heeft een vermogen van 408 pk en een accu van 78 kWh, waarmee hij maximaal 470 kilometer ver komt. De vanafprijs van de Polestar 2 komt neer op zo’n 59.800 euro en is daarmee net iets duurder dan de Tesla Model 3 Long Range. 

Bron: Autoweek