Theorie-examen langer geldig vanwege coronacrisis

Theorie-examen voor rijbewijs geldig tot oktober 2021

theorie-examen-rijbewijs-geldigheid-verlengd

Voor iedereen met een behaalde theorie-examen voor het rijbewijs is er goed nieuws! Aangezien het vanwege de corona maatregelen niet mogelijk is om rijexamen te doen bij het CBR, heeft minister van Nieuwenhuizen de geldigheid van het theorie examen verlengd. Wanneer de geldigheid verloopt tussen 1 januari en 1 mei 2021 wordt deze verlengd tot 1 oktober. Hetzelfde geldt voor theorie- en praktijkexamen voor logistieke beroepen zoals vrachtwagenchauffeurs.

Rijbewijs 9 maanden langer geldig

De mensen die hun rijbewijs moeten verlengen, maar dat niet kunnen hoeven zich geen zorgen te maken. Zij mogen negen maanden langer doorrijden met hun verlopen rijbewijs. Wél moet de rijbewijs in de periode van 1 februari tot 30 november zijn verlopen. Je blijft tijdens die periode verzekert en als je staande wordt gehouden krijg je - uiteraard - geen boete voor je verlopen rijbewijs. 

Deze maatregel geldt niet voor rijbewijzen die zijn ingevorderd of geschorst vanwege een overtreding of alcoholgebruik in het verkeer. Verlopen rijbewijzen mogen niet gebruikt worden als identificatiebewijs met uitzondering van situaties waarbij er sprake is van zorgafname. 

Bron: Ad.nl