Volvo: Vanaf 2030 volledig elektrisch aanbod | Autofinancier

Volvo gaat vanaf 2030 over op volledig elektrische auto’s

volvo-toekomst-elektrische-autos-2030

Steeds meer autofabrikanten willen in de toekomst alleen nog maar elektrische auto’s aanbieden. Na Jaguar en Nissan komt nu ook Volvo met een officieel statement dat zij in 2030 een volledig elektrisch modellengamma willen hebben. Volvo: “Tegen die tijd willen we alleen nog maar volledig elektrische auto’s verkopen en moet iedere auto met een verbrandingsmotor definities zijn uitgefaseerd, inclusief de hybrides”.

Ambities in beweging

Als belangrijkste beweegreden benoemd Volvo hun milieu-ambities. Daarnaast verwacht het merk dat er veel gaat veranderen vanuit de regelgeving. Ook de toename van het (snel)laadnetwerk draagt daaraan bij. Volvo wil succesvol blijven kiest ervoor om te investeren in de toekomst, in plaats van te investeren in een krimpende markt. 

Lees ook: De belastingvoordelen van elektrisch rijden

Meer online

De auto’s van Volvo worden in de toekomst niet alleen elektrisch, ook zal het aanbod grotendeels online aan te schaffen zijn. Nog iets nieuws dat het merk introduceert is ‘Care by Volvo’. Het merk wil zijn prijsbeleid vereenvoudigen, zodat er een completer, aantrekkelijker en transparanter aanbod ontstaat. Beter gezegd: alle uitvoeringen en opties worden teruggebracht en er komt een overzichtelijk veld van zorgvuldig samengestelde uitvoeringen. 

De Volvo XC40 Recharge P8

Met de Volvo XC40 heeft het merk nog maar één elektrische auto, die het onder eigen naam verkoopt. Dan heb je ook nog de Polestar, het broertje van. Het elektrische gamma van Volvo moet snel worden uitgebreid om de plannen te halen. De tweede elektrische auto van Volvo wordt bijna aangekondigd. Rond 2025 moet de helft van de wereldwijd verkochte Volvo’s voorzien zijn van een elektrische aandrijflijn. In Europa en dan met name na Nederland, moet het aandeel al een stuk hoger liggen. 

Lees ook: Meer elektrische auto's op de weg

Bron: Autoweek