Tips om je auto goed te onderhouden

Tips om je auto goed te onderhouden

auto-onderhoud-man-in-black-jacket-and-black-pants-sitting-near-silver-3807386

Je auto goed onderhouden, doe je zo!

Je wilt dat je auto zo lang mogelijk meegaat. Het liefst kom je onderweg niet zomaar voor verrassingen te staan. Het is belangrijk dat je jouw auto daarom goed onderhoud, maar hoe pak je dat het beste aan?

De conditie van je auto zelf op peil houden

De basis qua onderhoud aan je auto kun je prima zelf. Denk hierbij aan je auto regelmatig wassen en schoonmaken van binnen, de bandenspanning controleren en de olie op peil houden, kun je prima zelf! Daarnaast moet je auto regelmatig naar de garage voor een kleine of grote beurt. Als je dat netjes bijhoud voorkom je dat je tijdens de APK keuring voor hoge kosten komt te staan om de auto APK gekeurd te krijgen.

Regelmatig onderhoud laten uitvoeren bij de garage

De auto bestaat uit heel veel draaiende en bewegende onderdelen. Als je de auto veel gebruikt zullen er onderdelen gaan slijten. Vervang je deze niet op tijd dan kunnen ze kapot gaan en sta je misschien wel met pech aan de kant van de snelweg. Dat wil je niet en dat kan je gemakkelijk voorkomen!

Onderhoudsintervallen

De autofabrikant biedt je richtlijnen voor de onderhoudsintervallen van de auto. Het is verstandig om je daaraan te houden. Deze richtlijnen geven simpel aan welke onderdelen er gecontroleerd moeten worden en welke vervangen moeten worden.

De onderhoudsintervallen zullen anders worden naarmate de auto ouder wordt. Het is dan raadzaam de auto na iedere nieuwe 10.000 á 15.000 kilometer voor onderhoud naar de garage te sturen. Bij nieuwe auto’s ligt dit natuurlijk weer anders, die kan je prima na iedere 40.000 kilometer een onderhoudsbeurt geven.

Niet besparen op onderhoud

Besparen om onderhoud is het minst slimme dat je kunt doen. Reparatie en onderhoud aan je auto hoeft niet duur te zijn. Niets is duurder dan het verhelpen van achterstallig onderhoud. Beschadigde onderdelen kunnen namen ervoor zorgen dan andere onderdelen ook sneller slijten. Als je zelf de auto regelmatig controleert op bandenspanning en oliepeil en de auto netjes schoonhoud blijft de auto in prima conditie. Als je nog meer dingen zelf kunt doen aan onderhoud zoals de banden vervangen, dan is dat mooi meegenomen! Handig wanneer je de auto wilt verkopen of inruilen.